Nadac Hoopers

Hoopers is een relatief nieuwe hondensport die overgewaaid is vanuit Amerika en daar een onderdeel is van de NADAC Agility.

Sinds begin 2014 is deze NADAC Hoopers Nederland ook hier geïntroduceerd en lijkt deze steeds meer terrein te gaan winnen.

Hoopers is laagdrempelig voor zowel baas als hond. Baas hoeft niet mee te rennen en honden hoeven niet te springen en zich heel zwaar te belasten. Hierdoor is Hoopers toegankelijk voor eigenlijk iedere hond jong/oud, groot/klein, geoefend in de hondensport en toe aan minder belasting, ongeoefend en ter voorbereiding op een sportcarriere of ter verlenging van de sport die al beoefend wordt.

Hoopers bestaat uit Hoops, Gates, Tonnen en Tunnels waarmee in combinatie, na het individueel aanleren van de toestellen, een parcours gelopen kan worden. In dit parcours blijft de baas in een handlersvak staan en zal de hond dus op afstand moeten gaan sturen.

Buiten dat de sport vooral leuk moet zijn voor zowel baas als hond, leert de hond ook zelfstandig en op afstand te werken. Zo haal je uit Hoopers ook weer profijt in andere hondensporten. En door het positief en zonder druk trainen zal ook de band tussen baas en hond enorm versterken.

Mocht je ook besmet raken met het Hoopersvirus, dan kan ik je vertellen dat inmiddels de oefenwedstrijden zijn gestart en begin 2016 de competitie van NADAC Hoopers Nederland ook zal beginnen.

Met regelmaat organiseren wij een gezellige Hoopers Workshop in onze hal, kijk hiervoor op onze evenementen pagina.